reklama
reklama

Pizzeria Antonio na łódzkich Kozinach po Kuchennych Rewolucjach. Ekipa czeka na powrót Magdy Gessler

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: Joanna Chrzanowska

Pizzeria Antonio na łódzkich Kozinach po Kuchennych Rewolucjach. Ekipa czeka na powrót Magdy Gessler - Zdjęcie główne

Trzy tygodnie minęły od kuchennych rewolucji w pizzerii Antonio na łódzkich Kozinach. Ekipa restauracji czeka na powrót Magdy Gessler i zatwierdzenie rewolucji. | foto Joanna Chrzanowska

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Łódź po godzinach Trzy tygodnie minęły od kuchennych rewolucji w pizzerii Antonio na łódzkich Kozinach. Ekipa restauracji czeka na powrót Magdy Gessler i zatwierdzenie rewolucji.
reklama

- Jest na pewno lepiej niż przed rewolucją 

- przyznaje Beata Miłosz, właścicielka Antonio Ciao Ciao Pizza.

Magda Gessler wróci na Koziny

Magda Gessler do Łodzi powinna wrócić na przełomie maja i czerwca, by zatwierdzić przeprowadzoną rewolucję. Póki co minęły od niej trzy tygodnie.

- Na początku był boom. Przyjeżdżały do nas osoby z różnych części miasta. Teraz się uspokoiło, ale jest na pewno lepiej niż przed wizytą pani Magdy

- dodaje Beata Miłosz.

Pizzeria Antonio działa od 1998 roku. Otworzył ją brat pani Beaty. Lokal mieścił się wówczas przy Gdańskiej. Na Koziny przeniósł się trzy lata później. 

W ostatnim czasie w pizzerii Antonio nie działo się dobrze.

- Ruch spadł, ja się wypaliłam, chciałam zamknąć lokal. Do programu "Kuchenne Rewolucje" zgłosiły nas moje dzieci, syn i córka. O fakcie powiedziały mi dopiero, gdy okazało się, że ekipa TVN jest zainteresowana przyjazdem do nas

- opowiadała pani Beata w rozmowie z portalem TuLodz.pl.

Przyjazd Magdy Gessler wiązał się dla ekipy pizzerii Antonio z ogromnymi emocjami i pełną adrenaliną, a także z pracą przez kilkanaście godzin na dobę.

- Rewolucje mieliśmy od wtorku 23 kwietnia do czwartku. W piątek się nie otworzyliśmy. Finałowa kolacja skończyła się około północy. Ja byłam w domu o 4 nad ranem

- dodawała łodzianka.

Pizze na Kozinach według przepisu Magdy Gessler

Co się zmieniło? Po pierwsze wystrój. Wcześniej dominowały w nim brązy, teraz są kolory żółty i pomarańczowy, do tego fototapety rodem z Włoch.

Zamiast 74 pizz, są trzy według przepisu Magdy Gessler, dziewięć ekipy Antonio, do tego krem z pomidorów i deska serów i wędlin włoskich. 

Wśród pizz, które wykonywane były pod okiem Magdy Gessler, jest pikantna, z włoskim salami, grillowaną papryką, pomidorkami koktajlowymi, serem włoskim Tallegio i różowymi oliwkami.

Druga propozycja to pizza z włoską wędliną Bresaola (suszona wołowina), czerwoną cebulą, orzechami włoskimi i serem Provolone.

Trzecia pizza opiera się na sosie beszamelowym, jest też szpinak, są rodzynki, ser Gorgonzola, jabłuszka z cynamonem.

reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama